// Martin Oei

Homepage

MUZE / Pianowereld  recensie 23 sep. 2017 

Cafe Weltschmerz interview 13 sep. 2017

 ——————————————————
8 oktober 2017
Daniel Wayenberg 88 jaar

‘Wat wil je het liefst voor je verjaardag op 11 oktober?’ Dat vroeg ik Daniel Wayenberg begin dit jaar. Het antwoord verbaasde me niet: hij wilde graag optreden! Samen met zijn goede vriend Peter Barthel, professor in de astronomie aan de Rijksuniversiteit van Groningen, hebben we deze week verschillende activiteiten georganiseerd. Op zijn verjaardag zelf en de dag erna (woensdag en donderdag 11 en 12 oktober) geeft Daniel twee intieme solo recitals in het Pianolamuseum in de Westerstraat in Amsterdam. Vrijdag vertrekt hij naar Groningen om er op zaterdag masterclasses te geven en op zondag 15 oktober is de presentatie van zijn Liszt CD in de Oosterpoort in Groningen.

In november komt hij weer naar Nederland voor onze gezamenlijke tournee ‘Rachmaninov in de Polder’. Op twee vleugels gaan we het tweede en derde pianoconcert van Rachmaninov spelen. Verder speelt hij op 16 december in het Concertgebouw in de BOL Pianoserie.
——————————————-

Kaarten bestellen BOL Pianoserie

voor drie concerten
voor 17 september 2017 /Martyn van den Hoek en Martin Oei
voor 16 december 2017 / Daniël Wayenberg en Martyn van den Hoek
voor 24 maart 2018 / Daniël Wayenberg en Martin Oei

Een bijzondere serie van drie concerten waarbij we op drie verschillende vleugels gaan spelen.
  

————————————————————-
Recensie NRC 12 januari 2017                           muziektijdschrift Luister 2017

  

recensie Volkskrant 18-11-2016

Latest release Daniel Wayenberg & Martin Oei ‘Chopin a deux’ now also on Spotify classical new release! Check it out!

PERSBERICHT 14 november 2016 ‘Chopin à deux’ primeur op twee vleugels

Voor het eerst zijn de bekende pianoconcerten van Chopin uitgebracht op cd in een uitvoering voor Erard twee vleugels door het duo Daniël Wayenberg (87) en Martin Oei (20). Dit is hun eerste gezamenlijke cd, waarmee ze hun vijfjarige samenwerking vieren. Zefir Records uit Middelburg tekende voor de release.

De jonge pianist Martin Oei is gefascineerd door historische instrumenten, Nederlands oudste meesterpianist Wayenberg speelt het liefst op moderne vleugels. Het is dan ook een klein wonder dat Martin Oei Wayenberg bereid heeft gevonden op originele Erard vleugels uit de tijd van Chopin te spelen. Door de heldere uitvoering op twee piano’s hoor je nieuwe aspecten in deze bekende werken zoals subtiele tempowisselingen. De solist hoeft niet tegen een orkest op te boksen en kan transparant fraseren op de Erard vleugels. Volkskrant redacteur en musicologe Pay-Uun Hiu schreef er een prachtig verhaal bij. Sluit je ogen en waan je in het Parijs rond 1830, waar Chopin zelf zijn meest getalenteerde leerlingen op de piano begeleidde in deze concerten. De CD is
verkrijgbaar bij Zefir Records en de klassieke vakhandel.

 
—————————————————-
Journaliste Jeanette Vergouwen schreef een prachtige recensie in het Provinciale Zeeuwse Courant en in BN/DeStem van Martins optreden in Vlissingen. Als u op de tekst klikt dan kunt u de recensie in vergroting bekijken.

——————————————————-
met Oost-Gelders Symfonie Orkest 2016
  
  
————————————————–
Mei 2016, Costa Blanca
Daniel Wayenberg en Martin Oei  hebben drie intieme concerten gegeven op het schiereiland van Xabia bij Momentos Musicas, alle concerten waren uitverkocht. Het programma met Chopins Tweede pianoconcert voor de pauze en Rachmaninovs Tweede pianoconcert op twee vleugels viel in goede aarde. Daniel Wayenberg en Martin Oei zijn blij dat zij teruggevraagd zijn voor mei 2017.

————————————————–
2016: jaar van de pianoconcerten
Dit jaar zie ik uit naar verschillende pianoconcerten: in april het Tweede pianoconcert van Rachmaninoff met het Oost Gelders Symfonie orkest, in juni het piano vioolconcert van Mendelssohn met het Britten Jeugd Strijkorkest. Met Daniel Wayenberg gaan we op verschillende podia de pianoconcerten van Chopin en Liszts Tweede pianoconcert uitvoeren, in april in België en Spanje en in november in Nederland.
——————————————–
Recensie Goch Duitsland, oktober 2015 Stehende Ovationen für niederländischen Nachwuchspianisten
GOCH Martin Oei begeisterte sein Publikum: Der 19jährige Niederländer zeigte bei seinem Konzert im KASTELL sein ganzes Können. Er spielte unter anderem von Wolfgang Amadeus Mozart „2 Fantasien“ (KV 397 und KV 475) und von Ludwig van Beethoven die „Sonate“ (Opus 31, Nr. 2). Mit dem zeitgenössischem Stück „Dome“ des Komponisten Theo Loevendie stellte Martin Oei eindrucksvoll unter Beweis, dass er auch das moderne Repertoire beherrscht.  Eine brillante Leistung vollbrachte der junge Musiker mit der Darbietung des von Wolfgang Amadeus Mozart komponierten und von dem russischen Meisterpianisten Arcadi Volodos bearbeiteten Werkes „Rodo alla Turca“.  Zum Abschluss wusste Oei das Publikum mit  „Nocturne“ in cis-moll von Chopin endgültig zu überzeugen. Das Konzert hat die KulTOURbühne Goch erstmals in Kooperation mit dem Mozart(k)ring Gelre-Niederrhein veranstaltet. Der grenzüberschreitende Verein hatte sich vor 26 Jahren mit dem Ziel gegründet, jungen, begabten Musikern aus Deutschland und den Niederlanden ein Konzertforum zu bieten. Neben dem Kulturzentrum Roepan ist der Mozart(k)ring der zweite Kooperationspartner der KulTOURbühne auf niederländischer Seite, der in diesem Jahr gewonnen werden konnte
———————————-
Podium Witteman. voorjaar 2015
Daniel Wayenberg en Martin hebben samen opgetreden in het muziekprogramma van Paul Witteman. De andere gasten waren Ton Koopman, Jos van Veldhoven, Ellen ten Damme en Vento do Norto. Klik op deze link om het item te bekijken.

 

—————————————————————————————-

Op Berlioz vleugel
Martin gaat in mei twee keer spelen op de originele Erard vleugel (1847) van Hector Berlioz.

Frits Janmaat van Maison Erard heeft opdracht gekregen om de recent ontdekte vleugel te restaureren voor het Musee Berlioz in La Côte-Saint-André. Begin juni gaat de vleugel weer naar Frankrijk.

- 10 mei om 15.00,  Martin Oei solo recital, kaarten zijn te reserveren via :
kassiekemuziek.nl/martin-oei

- 17 mei om 15.00, Daniël Wayenberg en Martin Oei, meer informatie:
klassiekemuziek.nl/wayenberg en oei
—————————————————————–
mei 2014

Koningin Máxima bij jubileumconcert Stichting Muziek in Huis
Klik op onderstaande afbeeldingen om ze te vergroten
 
 
foto: Martin Waalboer
—————————————————————————————–
CD recensie ★★★★✩ Martins derde CD met Beethovens Fantasiesonate op fortepiano kreeg een goede recensie in het Nederlands Dagblad: …Interessant is dat Oei is gefascineerd door de fortepiano en graag op dit instrument speelt… Sprankelend, onstuimig, en dan soms weer verstild pianospel, mooi ruimtelijk opgenomen in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg. (Roel Sikkema)

meer blogs

Deze post is ook beschikbaar in: Engels